בבית פנימה – כתיבת אוכל בין מגדר ללאומיות, 21.07.20
מפגש רביעי בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה: "שמים הכל על השולחן - מטבח ישראלי ופלסטיני על קרש החיתוך"
בישראל של המאה העשרים ואחת הבישול העילי הוא עדיין טריטוריה גברית ויהודית במידה רבה. דיבור וכתיבה על אוכל משכתבים לא רק מתכונים, אלא גם יחסי כוח. כיצד משפיעה הגורמטיזציה של המטבח הביתי על שיח האוכל? היכן עומדים ספרי הבישול בין היותם גלעד למטבחים נעלמים ואתר של נוסטלגיה קולינרית, ובין היותם קריאת תיגר על יחסי הכוח המגדריים והלאומיים במטבח? כיצד תפקידה הקלאסי של האישה בתרבות הפטריארכלית נכתב מחדש במסגרת פורמט המקדש את המסורת?
מנחה: נועה ברגר
בהשתתפות:
סמי תמימי
ד״ר דפנה הירש
כיפאח דסוקי
פרופ׳ נמרוד לוז