גבולות הטעם הטוב – ניכוס תרבותי או מקור להשראה? // שידור חי

מפגש ראשון בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה
שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך
יום שלישי, 16/06/20

יו"ר:
פרופ' דניאל מונטרסקו - האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט

משתתפים:
עו"ד הישאם שבאיטה - הקליניקה לזכויות אדם, אוניברסיטת תל אביב
רונית ורד - עיתונאית מדור ״פינת האוכל״, עיתון הארץ
חביב דאוד - טבח, לקט וחוקר של אוכל מקומי, הבעלים והשף של מסעדת "עזבה"
יאיר יוספי - שף בעלים של ביסטרו היין ׳ברוט', תל אביב

בין מפתול לפתיתים עובר שדה מוקשים. האם קיים מטבח ישראלי או שהוא בגדר גנֵבת דעת? היכן הגבול בין ההכרה במטבח הפלסטיני והמזרחי לבין ניכוסו הקולינרי? איך מוגדר המטבח המקומי בין חומר הגלם לטכניקה? המפגש הראשון בסדרה יעמוד על נקודות המחלוקת ויתווה קווים לשיח אפשרי בין המטבחים.
שפים, ייננים, חוקרות וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח.
עד כה לא התקיים דיון פתוח וביקורתי בסוגיות הפוליטיות העומדות בבסיס השדה הקולינרי בארץ.
סדרת המפגשים יוצאת מנקודת הנחה שהמטבח המקומי מושפע בהכרח מהמאבק על הגדרת זהות לאומית, על ניכוס תרבותי ועל ייצוג מגדרי.
הצטרפו אלינו לשולחן עגול המפגיש בין אוכל למחשבה, הלכה למעשה.

 

לצפייה בכל השידורים בסדרה - https://bit.ly/2X7jVkl

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו כדי לקבל עדכונים על השידורים הבאים דרך הקישור - https://chat.whatsapp.com/I1Yktpvdf3aA5SWkWq4SBO
* קבוצה זו נועדה לשליחת תזכורות אירועי 'מחשבה בשידור ישיר' של מכון ון ליר בירושלים. אין אפשרות לתגובות.

#מחשבה_בשידור_ישיר

הצטרפות לרשימת התפוצה