טרוּאר עירוני? مذاق محلّيّ مدينيّ؟ // שידור חי بث مباشر

טרוּאר עירוני? יפו, תל אביב, נצרת וחיפה
מפגש שלישי בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה: שמים הכל על השולחן - מטבח ישראלי ופלסטיני על קרש החיתוך
اللقاء الثالث: مذاق محلّيّ مدينيّ؟ يافا، تل أبيب، الناصرة وحيفا
ضمن سلسلة لقاءات حول الطعام والسياسة على مائدة الصراع: المطبخ الفلسطينيّ والمطبخ الإسرائيليّ على خشبة التقطيع
Urban Terroir? Jaffa, Tel Aviv, Nazareth, and Haifa
Third meeting of: The Migrating Food Pot: Palestinian and Israeli Cuisines Abroad
יום שלישי, 14/7/20

מושג הטֵרּואר, או ״טעם המקום״, מתייחס באופן מסורתי לאזורים כפריים, המשתלבים בשיח הקולינרי על אזוריות
(מטבח ים-תיכוני, שאמי, גלילי). מה קורה ל״אותנטיות״ ול״מקומיות״ של האוכל במעבר מהכפר אל העיר המנוכרת?
האם המרחב העירוני הפלורליסטי מזמן שיתוף פעולה שאינו מתאפשר במקומות אחרים? האם גם הטעם עובר ג‘נטריפיקציה?

בהשתתפות:
סלאח כורדי - שף, לשעבר מסעדת אל-ג'מילה ומסעדת אל-עאשי
סוזאן מטר - טבחית וחוקרת
עזרי עמרם - דוקטורנט, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
עומר עילואן - יועץ קולינרי

מנחים:
פרופ׳ דניאל מונטרסקו - האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט
יאיר יוספי - שף ובעלים "ברוט", תל אביב

השידור ילווה בכתוביות בעברית
לצפייה בכל השידורים בסדרה - https://bit.ly/2X7jVkl

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו כדי לקבל עדכונים על השידורים הבאים דרך הקישור - https://chat.whatsapp.com/I1Yktpvdf3aA5SWkWq4SBO
* קבוצה זו נועדה לשליחת תזכורות אירועי 'מחשבה בשידור ישיר' של מכון ון ליר בירושלים. אין אפשרות לתגובות.

#מחשבה_בשידור_ישיר

הצטרפות לרשימת התפוצה