להחליף תרופות במזון: ביופיזיקאי חושב על אוכל, 01.06.21
מפגש שביעי בסדרת "אאוטסיידרים במדע"
פרופ' אורן הרמן בשיחה עם הביופיזיקאי פרופ' ינאי עפרן
האם בקרוב נוכל להשתמש בהנדסה גנטית ובבינה מלאכותית כדי להמציא מחדש את המזון שלנו, ולפתח אוכל שהוא גם תרופה?
יצורים חיים אוכלים אלו את אלו כמות שהם, אך האדם שונה: הוא מגדל, מטפח, מכליא, מבשל, מעבד, מערבב ומתבל מגוון אדיר של יצורים ותוצרים, והבחירה מה לאכול ואיך להכין את האוכל משפיעה על בריאותו ועל מבנה החברה והכלכלה אולי יותר מכל בחירה אנושית אחרת. מהפכת המידע ומהפכת המחקר הגנומי שינו את העולם בעשור האחרון, אבל כמעט לא השפיעו על האוכל שלנו. נראה שזה עומד להשתנות בקרוב. האם נוכל להשתמש בהנדסה גנטית ובבינה מלאכותית כדי להמציא מחדש את המזון שלנו, ולפתח אוכל שהוא גם תרופה? האם אנחנו עומדים על סיפה של מהפכה גדולה יותר מהמהפכה החקלאית? ואיך ייראו הרפואה, התרבות והכלכלה אחרי המהפכה הזאת?