תוכנית כיטוב נועדה לקדם שורה של מנהיגי ציבור מרקעים מגוונים, להובלה של תהליכי עומק על רקע המגוון התרבותי העמוק בישראל. על בסיס הרעיונות התיאורטיים שפותחו במסגרת תחום אתגר החיים המשותפים (המשותף למכון שחרית ולמכון ון ליר), פותחה תוכנית שתעניק למשתתפיה מיומנויות מעשיות לשילוב בין תובנות ערכיות מנוגדות.
התוכנית שואפת לקדם את האמונה כי רק דרך עניין, רצון, אחווה, והרחבת גבולות הנוחות, אפשר למצוא דרך לבנות עתיד שייטיב עם כולם, לא משנה מי הם: ליברלים ושמרנים, ימנים ושמאלנים, יהודים וערבים, חרדים, מסורתיים, דתיים לאומיים וחילונים. כי ניצחון של צד אחד על השני הוא אסון קולקטיבי. זו אינה למידה תיאורטית בלבד - הקבוצה עצמה, על עולמות התוכן המגוונים של חבריה היא הקרקע המרכזית עליה מתבססת הלמידה.
בצד העיון והשיח, התוכנית מבקשת לשרטט אופק של עשייה, פרקטיקה ויישום לכל אחת ואחד, על בסיס ההנחה כי הפוליטיקה היחידה היכולה לאפשר חיים משותפים במגוון עמוק כמו בישראל, היא פוליטיקה של יחסים בין בני אדם. פוליטיקה כזו מחייבת יציאה מאזורי הנוחות ומתחושת צדקת הדרך המחנאית ורצון להתחבר לעולמות של אחרים, גם כשהמחלוקת נראית קשה מנשוא.
התוכנית תתקיים פעם בשבועיים בימי חמישי, מ-15:00 עד 20:30, לסירוגין בירושלים ובתל אביב; כוללת שתי סדנאות בנות יומיים (חמישישי); וסיור מרוכז של שמונה ימים בוושינגטון שייערך בחודש פברואר 2025. במהלך השנה יפתחו המשתתפים פרויקטים אישיים מונחים, המבוססים על הלמידה בתוכנית.