קול קורא לחוקרים ולחוקרות
בשנים האחרונות הולך וגדל מספר המחקרים שנערכים בישראל מנקודת מבט טרנסית, שעושים שימוש בתיאוריה טרנסית או שעוסקים בקהילה הטרנסית ובנושאים הקשורים אליה. עם זאת, אף שקיימות כמה מסגרות אקדמיות (תוכניות למגדר, פורומים וכנסים להט"ביים) שהלימודים הטרנסיים מתחילים להכות בהן שורש, עד כה לא התקיים בארץ שום פורום שהוקדש באופן בלעדי ללימודים הטרנסיים, שברמה הגלובלית הפכו בשלושים השנים האחרונות לתחום מחקר והגות חדשני ומרתק.
קבוצת המחקר בלימודים טרנסיים צמחה מתוך הפרויקט: פמיניזם וטרנסיוּת: תיאוריה ופוליטיקה שהתקיים במכון בשנים 2023–2024. הפרויקט עסק במתחים התיאורטיים והפוליטיים בין חלקים של המחשבה והפעולה הפמיניסטית לבין לימודי טרנסיוּת (Trans Studies) מתוך ההבנה שיש מתח גובר – בעולם ובישראל – בין טרנסיוּת כתחום לימודים וחשיבה תיאורטית, המלווה בפוליטיקה וקידום מדיניות של א.נשים על הקשת הטרנסית, לבין כמה מהנחות היסוד של התיאוריה הפמיניסטית ושל הפוליטיקה והמאבקים הפמיניסטיים.
קבוצת המחקר בלימודים טרנסיים, שתחל את פעילותה במכון ון ליר בינואר 2025, מיועדת לחוקרות ולחוקרים ותיקים לצד תלמידי ותלמידות מחקר מתקדמות, אשר עוסקות בתחום מנקודות ראות של מגוון דיסציפלינות. הקבוצה שואפת לספק מרחב למחשבה ולשיחה שיקדמו ויעשירו את מחקרי המשתתפות, במטרה להמשיך ולבסס את תחום הלימודים הטרנסיים, שעודנו בחיתוליו באקדמיה הישראלית. הקבוצה תתכנס אחת לחודש והמשתתפות יביאו אליה עבודות בהתהוות, בכוונה לגבש תשתית ליום עיון או כנס אקדמי במכון ון ליר בהמשך הדרך.
המפגשים הקבועים יתקיימו כאמור אחת לחודש באופן וירטואלי, בימי ראשון בשעות אחר הצהריים והערב, והצטרפות לקבוצה מחייבת השתתפות מלאה. בתחילת השנה נשאף לקיים מפגש פתיחה פיזי.
אנו מזמינות חוקים וחוקרות, ותיקות וצעירות (החל משלב התזה לתואר מוסמך), משלל דיסציפלינות, אשר עורכות בימים אלה מחקר הנוגע לתחום של לימודים טרנסיים, להגיש מועמדות להשתתפות בקבוצה. הפונות והפונים מתבקשים להגיש קובץ באורך של עד עמוד אחד המפרט את נושא המחקר, השלב שבו הוא נמצא (גיבוש הצעה, איסוף מידע, כתיבה, עריכה וכן הלאה) והקשר שלו ללימודים טרנסיים. נוסף על כך, יש לצרף פרטים אישיים הכוללים שלב ושיוך אקדמי.