במכון | אינפלציה בתקופה של משברים מצטלבים: רווחים, התנגשויות ומחירי היסוד של המערכת

יום שלישי | 02.05.23 | בשעה 18:30

Inflation in Times of Overlapping Emergencies: Profits, Conflict and Systemically Important Prices

הרצאה (באנגלית) |

ד"ר איזבלה וובר

בשנים האחרונות הפכה האינפלציה לאתגר המרכזי של הכלכלה העולמית ובעקבותיה התעוררו מחדש השאלות האלה: מה עומד ביסוד האינפלציה, וכיצד יש להתמודד איתה? בהרצאתה תציג הכלכלנית איזבלה ובר, מחברת הספר עטור הפרסים How China Escaped Shock Therapy: The Market Reform Debate (2021), את מחקריה האחרונים, ההופכים את הקונצנזוס הכלכלי המקובל בשאלות אלו.

המחקרים, אשר היכו גלים בכל העולם, מראים כי מקור האינפלציה אינו בעליית הביקוש הצרכני אלא דווקא בבעיות היצע, שנובעות ממשבר הקורונה, המלחמה באוקראינה וחברות מונופוליסטיות הרוכבות על הגל האינפלציוני כדי להגדיל רווחים. בהתאם לכך, גם הפתרון שמציעה ובר הופך את ההיגיון הסטנדרטי. היא מייצגת קול חשוב בשיח הכלכלי, אשר קורא לזנוח את מדיניות העלאת הריבית – שחותרת להורדת ביקושים באמצעות פגיעה בתעסוקה – ולטפל בבעיות צד ההיצע, למשל באמצעות פיקוח מחירים מוגבל, חכם וממוקד.

ההרצאה מתקיימת במסגרת הסדנה הבין-אוניברסיטאית לכלכלה פוליטית וחקר הניאו-ליברליזם ובשיתוף מכון ון ליר בירושלים ותכנית עמיתי בובר באוניברסיטה העברית בירושלים. התוכנית המלאה של האירוע תופץ בקרוב.

מארגני הסדנה: רוני הירש (מכון ון ליר בירושלים ואוניברסיטת חיפה), ארז מגור (האוניברסיטה העברית בירושלים), רונן מנדלקרן (אוניברסיטת תל אביב), אלי קוק (אוניברסיטת חיפה), מיכל קורא (אוניברסיטת תל אביב)

בהשתתפות

ד"ר איזבלה וובר, המחלקה לכלכלה, אוניברסיטת מסצ'וסטס, אמהרסט

הצטרפות לרשימת התפוצה