במכון | שלושתנו

דוקו-גשם: שיחות על קולנוע תיעודי ישראלי

לסדרה >

יום שלישי | 26.12.23 | בשעה 18:30

שלושתנו

הקרנת סרט ודיון |

בשיתוף פסטיבל סרטי נשים בירושלים

בימוי: הניה ברודבקר; הפקה: אביגיל שפרבר, ישראל 2023 | 80 דקות | עברית | תרגום לעברית, אנגלית

זוג חרדי צעיר, הורים לילד אוטיסט, נקרעים בין ההשתייכות לקהילה החרדית ובין הרצון להעניק לבנם אפשרות להשתלב בחברה. הם יוצאים אל מחוץ לגבולות הקהילה הסגורה, חולמים על ההכלה והקבלה שימצאו בחוץ. בדרך הם נאלצים לבחון את הזוגיות שלהם, את אמונתם ואת הבחירות שהתקבלו עבורם. זהו תיעוד אינטימי וכן של זוגיות מורכבת והורות מאתגרת בתוך חברה שמרנית. מול המצלמה מתרחשת טרנספורמציה דתית ותרבותית של משפחה המחפשת את מקומה בעולם.

הסרט זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע ירושלים, 2023

כותבת אסתי וגה, חוקרת של החברה החרדית:

חריגות היא לעומתית. היא נובעת מאמות המידה הבסיסיות שהחברה והשפה מגדירות כגבול. מה קורה כשהורים נאלצים, בעקבות חריגות של ילדם, לבחור בעמדה שתמיד תקפל בתוכה את המחיר של ההכרה בחריגות?
עליהם לבחור: האם להישאר בחברה ולקבל את החריגות של ילדם כפי שהחברה רואה אותה? האם להיות ההורה החריג באותה החברה שאינו מקבל את אמות המידה שהחברה קובעת? האם לעבור לחברה אחרת ולהיות, יחד עם החריגות של הילד, חריג ושונה גם בחברה האחרת?

הסרט "שלושתנו" מתעד מסע של הורים מהחברה החרדית, שיש בה יחס מורכב כלפי מי שלא הולך בתלם. כהורים לילד חריג בחברה הזאת, גם הם וגם ילדם נאלצים להתמודד עם הקושי הזה. המסע שלהם נע דרך צמתים שונים המייצרים התמודדות עם חריגות ועם הבחירות שהיא מחייבת. במהלך המסע הזה גם הצופים שואלים את עצמם: מיהו בעצם החריג?

לאחר ההקרנה יתקיים דיון בהשתתפות:

הניה ברודבקר, במאית הסרט
אסתי וגה
, דוקטורנטית בתכנית ללימודי מגדר, אוניברסטית בר-אילן, מטפלת בנפגעי פגיעה מינית בחברה החרדית
מלכי רוטנר, עוסקת בקידום תעסוקת אוכלוסיות מודרות, יזמית חברתית פמיניסטית
מנחה: רונה ברייר-גארב
, מכון ון ליר בירושלים

הצטרפות לרשימת התפוצה