המשפחה הישראלית

מה נשתנה?

לסדרה >

יום שישי | 19.06.20 | בשעה 13:00

פאנל והקרנת סרט | 

סגר הקורונה גרם לכולנו להתכנס – בתוך הבית, בחיק המשפחה, בעצמנו. הוא שינה דינמיקות משפחתיות, ערער את מצבנו התעסקותי, והותיר אותנו קצת שונים ממה שנכנסנו אליו. כדי לבחון כיצד הושפעו מהמצב משפחות ישראליות וקהילות שונות בחברה הישראלית שוחחנו עם פרופ' אסתי יפה, ראשת המגמה להתפתחות הילד באוניברסיטת בר אילן, חוסאם אבו באכר, מנהל סניף עפולה במוסד לביטוח לאומי, וד"ר דנה שי, פסיכולוגית ומנהלת-מייסדת של מרכז SEED להתפתחות רגשית מוקדמת והמעבדה ההתפתחותית במכללה האקדמית תל אביב-יפו. מנחת הפאנל: נטע אחיטוב, כתבת ועורכת מדור משפחה בעיתון "הארץ".

אחרי הפאנל יוקרן הסרט "מה נשתנה?"

ישראל, 2020, בימוי: דוד אופק, מרדכי ורדי, אסתי שושן, רפאל בלולו, דורון צברי

חמישה במאים מתעדים את ליל הסדר, מההכנות ועד הסיגריה שאחרי: דוד אופק בודק מה השתנה בבית מאז שתיעד את משפחתו במלחמת המפרץ בסרט הגמר שלו "בית". הרב מרדכי ורדי מתמודד עם השאלות ההלכתיות והאתגרים המשפחתיים בקיבוץ ראש צורים שבגוש עציון. אסתי שושן ומשפחתה מתכוננים במרץ לחג בזמן שהמגיפה כופה שינוי בסדר החיים ובאורחות החג. רפאל בלולו ואוריה זיני חוגגים סדר לבדם ומנסים לשמור על המסורות המשפחתיות ודורון צברי מבלה את החג בדירתו בתל אביב, ובודק איך זה לעשות סדר לבד. (65 דקות. עברית)

הפרויקט המיוחד, שהופק בשיתוף עם המיזם המשותף של קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, קרן מיימונידיס וקרן אבי חי ובהפקת קסטינה, ישודר ב- 8HOT בחודש הבא.

בסוף התוכנית ישודר ראיון של הסופר האמריקאי עטור הפרסים ג'ונתן ספרן-פויר עם עיתונאית "הארץ" נטע אחיטוב. בין השאר ידבר ספרן-פויר על ספרו "אנחנו האקלים: הצלת כדור הארץ מתחילה בארוחת הבוקר", שעוסק בקשר בין מסורות משפחתיות, התחממות גלובלית והבחירות התזונתיות שלנו. הוא יסביר מדוע חשוב לדבר על הפחתה בצריכת בשר במקום על שרטוט קו בינארי בין טבעונות לאי-טבעונות. ויציין את השיעור האחד שהוא לוקח איתו ממשבר הקורונה.

המשפחה הישראלית >

היום שאחרי?

סינמטק ירושלים בשיתוף קרן ון ליר העולמית, מכון ון ליר בירושלים, קרן ברנרד ון ליר ו"הארץ"

בפרויקט מקוון מיוחד בצפייה חופשית

שבוע של מיטב הסרטים והתוכניות בהשתתפות מומחים מרחבי העולם וישראל ועיתונאי "הארץ", כשבמרכזם השאלה מה יהיה ב"יום שאחרי" (הקורונה) וכיצד המגפה תשנה את חיינו בתחומים שונים

המגפה הגלובלית חוללה משבר חסר תקדים, אבל גם תמורות שונות בתחומים של מנהיגות, כלכלה, חיי המשפחה ועולם העבודה. חרף אי-הוודאות, אנשים מתחומים פוליטיים וחברתיים שונים רואים במשבר הנוכחי גם הזדמנות לתקן דפוסים נושנים לא מאוזנים ולהחדיר רעיונות חדשים.

סינמטק ירושלים, בשיתוף קרן ון ליר, מכון ון ליר בירושלים, קרן ברנרד ון ליר ו"הארץ" מציגים אופנים מגוונים לדמיין סיפור חדש, אחר, כזה שיצית את הדמיון ויוביל לשינוי, לשיתופי פעולה חדשים ולעתיד שלא היה ניתן להעלות על הדעת רק לפני מספר חודשים.

בסדרת תוכניות מיוחדת שתעלה לשידור מקוון במשך שבוע, נציג פאנלים עם אינטלקטואלים ואנשי מקצוע מובילים בתחומים שונים מרחבי העולם ונציע לצפייה סרטים עכשוויים המתמקדים בחמישה נושאים מרכזיים שהמגפה הביאה לקדמת הבמה: כלכלה, אדם וסביבה, הגירה, מנהיגות בשעת משבר וחיי המשפחה, ונדון בנרטיבים אלטרנטיביים המתהווים בחמשת התחומים הללו.

בין התאריכים 14-19.6.20 יעלו באתרים ובדפי הפייסבוק של "הארץ" (www.haaretz.co.il), סינמטק ירושלים (www.jer-cin.org.il) ומכון ון ליר בירושלים (https://www.vanleer.org.il) תוכניות יומיות הכוללות פאנל דוברים וסרטים רלוונטיים. כל יום יוקדש להיבט אחר של השלכות מגפת הקורונה על תחומי חיים שונים.

הפאנלים (באנגלית) והסרטים ילוו בתרגום לעברית. התכנים יהיו פתוחים לצפייה לציבור הרחב.

בהשתתפות

חוסאם אבו באכר מנהל סניף עפולה, המוסד לביטוח לאומי

הצטרפות לרשימת התפוצה