בבית פנימה

כתיבת אוכל בין מגדר ללאומיות

לסדרה >

יום שלישי | 21.07.20 | בשעה 19:00 עד 21:00

מפגש | 

בישראל של המאה העשרים ואחת הבישול העילי הוא עדיין טריטוריה גברית ויהודית במידה רבה. דיבור וכתיבה על אוכל משכתבים לא רק מתכונים, אלא גם יחסי כוח. כיצד משפיעה הגורמטיזציה של המטבח הביתי על שיח האוכל? האם ספרי הבישול הם גלעד למטבחים נעלמים ואתר של נוסטלגיה קולינרית, או קריאת תיגר על יחסי הכוח המגדריים והלאומיים במטבח? כיצד תפקידה הקלאסי של האישה בתרבות הפטריארכלית נכתב מחדש במסגרת פורמט המקדש את המסורת?

מפגש רביעי בסדרה

שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך

ימי שלישי, בשעה 19:00

שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח.

צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה

כל המפגשים ישודרו ב LIVE בפייסבוק ובאתר המכון

בהשתתפות

סמי תמימי, שף ושותף, מסעדת אוטולנגי מחבר הספר פלסטין

ד״ר דפנה הירש, האוניברסיטה הפתוחה

כיפאח דסוקי, מחברת הספר מטבח של שלום

פרופ׳ נמרוד לוז, המכללה האקדמית הגליל המערבי

מנחה: נועה ברגר, EHESS, פריז

הצטרפות לרשימת התפוצה